ככל שעוברות השנים, גופנו פחות מתפקד כפי שעשה בעבר, ואנו נתקלים בבעיות שונות אותן לא תמיד ניתן לצפות. לרוב הן כוללות שחיקה של איברים שונים, מה שמקשה עלינו בחיי היומיום, אך יש לזכור כי מדובר בתהליכים טבעיים שקורים לכולם.

אחד המקומות בהם אנו עדים לשחיקה הזו הוא חלל הפה והחניכיים. עם השנים, השיניים שלנו הולכות ונשחקות כתוצאה מחשיפה לרכיבים שונים אותם אנו אוכלים ושותים, וגם כתוצאה מהתרבות של חיידקים שמעכלים את שכבות השן. חשוב לשמור על תחזוקה של חלל הפה בגיל מבוגר כדי למנוע בעיות שונות שעלולות לצוץ וגם כדי ליהנות מאורח חיים תקין ולאכול את מה שאנו אוהבים בלי חשש.

 

כיצד תוכלו לשמור על בריאות השיניים בגיל מבוגר?

תחזוקה של היגיינת הפה בגיל מבוגר אינה חייבת להיות מאתגרת, ובעזרת הטיפים הבאים תוכלו לטפח אותה בצורה הטובה ביותר:

  1. אל תפסחו על התור לשיננית – בגילאים מבוגרים בהם עבודה איננה תמיד חלק מהשגרה, כבר לא ניתן להשתמש בתירוץ של מחסור בזמן כדי לחמוק מטיפולים אצל שיננית. הקפידו ללכת לניקוי ולטיפול שיניים אחת לחצי שנה כדי לנקות אותן וגם כדי לדעת האם יש בעיה כלשהי בחלל הפה.
  2. גם על התור לרופא השיניים חשוב לא לוותר – אם אתם חווים כאבים בשיניים או מרגישים דבר מה חריג בחלל הפה שלכם, קבעו תור לרופא. מלבד זאת, השתדלו ללכת לבדיקות תקופתיות כדי לבדוק מה מצב השיניים והאם הן דורשות טיפול מיוחד.
  3. שמרו על לחות בחלל הפה – אנשים רבים חווים יובש בפה כתוצאה משימוש בתרופות שונות. יובש כזה עלול לגרום לשגשוג של חיידקים בחלל הפה, ולכן מומלץ להימנע ממנו. אם אתם חווים יובש בפה בגלל שימוש בתרופות, התייעצו עם הרופא שלכם כדי לבדוק אם ניתן להחליף אותן. בנוסף, השתדלו להרבות בשתיית מים ולאכול סוכריות ללא סוכר או ללעוס מסטיקים – הם מעודדים ייצור רוק.
  4. שקמו את השיניים – לעתים, למרות טיפול קפדני, השיניים עלולות להינזק בצורה בלתי הפיכה, מה שמעלה את הצורך בשתלים. חשוב לעקור שיניים רקובות או בעייתיות, שכן חיידקים מהן עלולים לזרום דרך מחזור הדם ללב ולאיברים אחרים ולגרום לזיהומים. שתלים כיום הם חזקים ועמידים מאי פעם, והשיטות להשתלתם יעילות גם הן. היום ניתן לבצע השתלות שיניים ביום אחד, ולהחזיר אתכם לשגרה במהרה ובלי כאבים מיותרים.
  5. שימו לב לנגעים חשודים – אם יש בפיכם פצע או זיהום שאינם חולפים, אל תתמהמו ולכו להיבדק אצל רופא שיניים או אצל רופא של חלל הפה. הנגעים הללו עלולים להעיד על בעיות חמורות, וחשוב לטפל בהם במהרה.

לסיכום

תחזוקה של חלל הפה בגיל מבוגר אינה קשה, וכל שצריך לעשות הוא לעקוב אחד מספר חוקים בסיסיים כדי לשמור על השיניים לאורך זמן. מביקורים קבועים אצל השיננית ועד השתלות שיניים ביום אחד, קיימים כיום כלים יעילים יותר מאי פעם לשמור על בריאות השיניים בגיל מבוגר – ובלי תירוצים.

Latest posts by מערכת DentalGuide (see all)