מי מאתנו לא היה רוצה לחייך ולחשוף פה מלא שיניים לבנות ובוהקות כפנינה? למרבה הצער לא כולנו נולדנו עם סט שיניים מושלם והזמן אף הוא אינו תורם להישארותן יפות ובריאות – הן מצהיבות, משנות את גוונן ומסגירות את גילנו בסופו של דבר. יחד עם זאת, כיום כבר ממש לא צריך לשחק עם תוכנת הפוטושופ על מנת לזכות בחיוך מדהים – כל מה שצריך זה לבצע הליך ציפוי לשיניים ולחזור לחייך כבעבר. למי כדאי לעבור את הטיפול וכיצד הדבר מתבצע בדיוק? הישארו עימנו.
ציפוי לשיניים – בשביל מה צריך את זה ולמי מתאים הטיפול?
כשמדברים על ציפוי לשיניים מתכוונים למעשה לחיפוי והסתרה של פגמים בשיניים מבלי לבצע פעולות רפואיות מורכבות מידי. החיפוי נועד להסתיר שיניים שאיבדו מצבען או שיניים פגועות שנשברו, לכסות מרווחים גדולים בשיניים, לשפר את המראה של שיניים עקומות ועוד. יש לציין כי הטיפול אינו מתאים לאנשים שיש אצלם מחלת חניכיים פעילה, לכאלו הסובלים מעששת על גבי השיניים ובמקרים בהם ניכרת לעין שחיקה הנגרמת מחריקת שיניים, וזאת בשל חשש לשבירת הציפויים כל פעם מחדש.
אפשרויות הביצוע
ישנן 2 שיטות מרכזיות שבאמצעותן ניתן לבצע ציפוי לשיניים:
- ציפוי חרסינה לשיניים – בשיטה זו משתמשים ב- "עלי חרסינה" דקיקים בעובי של עד 0.3 מ"מ כאשר כל פיסה שכזו מודבקת על השן עד לחיפוי מלא והקניית המראה הרצוי. ישנם שני מותגים מובילים בתחום זה (למינירס ו-Emax ) והם מתאימים לחיפוי מסיבי של שיניים (קשת שלמה), דורשים השחזת שן מעטה לשם הדבקה (ולכן פחות חומר שן טבעי אובד) והמראה המתקבל הוא לבן פנינה שגם מחזיר אור בצורה יפה ואסתטית. ציפוי חרסינה לשיניים מתאים גם להדבקה על כתרים וגשרים ללא בעיה.
- ציפויים מרוכבים (קומפוזיט) – השם שיותר מוכר לנו עבור סוג זה של ציפוי לשיניים הוא הסתימות הלבנות. חומרים אלו חזקים מאוד ומאפשרים טיפול ממוקד בשיניים מסויימות בצורה טובה, סגירת מרווחים בין השיניים, השלמת שיניים שנשברו ועוד, וכל זאת מבלי להשחיז שיניים ולאבד חומר טבעי של השן. הצבע של הקומפוזיט הינו לבן אטום שמרגיש פחות טבעי מהחרסינה ולכן משמש יותר לתיקונים נקודתיים בשיניים ולא כפתרון לכל השיניים, בדומה לחרסינה.
ציפוי חרסינה לשיניים נחשב ליקר יותר אך בהתאם לזאת גם אורך החיים שלו אשר ארוך יותר מזה של הקומפוזיט. כמו כן, החרסינה אינה נוטה לספוח לפני השטח שלה חומרים כלשהם ועל כן ציפוי זה אינו ישנה את צבעו כתוצאה מחשיפה לקפה, תה, יין אדום, עשן סיגריות וכו'.
- שתלים זיגומטיים - 22 בדצמבר 2020
- יישור שיניים אינויזליין - 27 באוקטובר 2020
- כתרים לשיניים - 18 באוקטובר 2020