עודכן:

 

השתלת שיניים היא למעשה ניתוח שנועד להחליף שן טבעית שנעקרה. זוהי פרוצדורה לא פשוטה שגם עולה לא מעט כסף. לפניכם מדריך מקיף שירחיב בנושא ויענה על השאלות הנפוצות כמו מהן השיטות הקיימות לביצוע הניתוח וכיצד הן מבוצעות? באילו שתלים דנטליים מומלץ להשתמש וכמה זמן לוקח להן להיקלט? ועוד.

 

מדריך השתלת שיניים

 

 

השתלת שינייםתקציר למטופל
סוג הטיפולניתוחי
איפה מתבצעבמרפאת שיניים / קליניקה
האם נדרש אשפוזללא אשפוז, אלא במקרים חריגים
האם נדרשת הרדמההרדמה מקומית, למעט מקרים מורכבים בהם משתמשים בסדציה (טשטוש) או בהרדמה מלאה
משך זמן הטיפולבדר"כ בין 30 ל-180 דקות כתלות במספר השתלים
דרגת כאבהניתוח עצמו מתבצע בהרדמה ואינו כואב. בתקופת ההחלמה צפויים כאבים בדרגה בינונית
מתי ניתן לחזור לשגרהיש להימנע מאכילה ב-2-3 השעות הראשונות לאחר הניתוח.
בימים שלאחר הניתוח יש להימנע מאכילת מזון קשה ופעילות גופנית מאומצת
מחיר טיפול ממוצעבין 2,500 ₪ ל-5,500 ₪ לשתל בודד
בין 45,000 ₪ ל-95,000 ₪ לפה שלם
שיטות מובילותהשיטה הקלאסית (דו-שלבית), העמסה מיידית, All On 4/6
סוגי שתלים נפוציםרגיל (Root Form), בזאלי, זיגומטי, שתל בייקון ונוספים

 

השתלות שיניים – מידע על הסוגים ושיטות הטיפול השונות

כיום קיימים בשוק מגוון סוגים של השתלות שיניים בשיטות שונות המיועדים למי שסובל ממחסור בשיניים, עששת, מחלות חניכיים וכדומה.

טיפול זה מיועד לאנשים בריאים. משך הטיפול משתנה משיטה לשיטה, והוא יכול להימשך בין מפגש אחד לחמישה. לוקח לשיניים מספר ימים עד שהן מחלימות, והתוצאות הן לטווח ארוך.

בשנים האחרונות השימוש בשתלים דנטליים הולך וגובר. כל הזמן מתפתחות שיטות וטכנולוגיות חדשות שמשכללות את תהליכי ההשתלה ומגבירות את הצלחת הטיפול ויעילותו.

החומר העיקרי שממנו הכינו שתלים עד לאחרונה היה טיטניום אך גם לו כבר יש אלטרנטיבות, למשל שתלים מקרמיקה. כמו כן, קיימות היום שיטות חדשות שעוזרות לתפקוד של העצם, משפרות את הנראות והאסתטיקה ומעודדות את התחדשות העצם.

אחד החידושים המרכזיים בשנים האחרונות הוא שיפור החלק בשתל שיש לו את נקודות ההשקה על העצם בגוף או החניכיים. שיפור זה נועד להביא לכך שהחיבור שנוצר עם החניכיים והעצם הוא "חלק" יותר ומשכו מהיר יותר, שכן פעם איחוי שתל ועצם/חניכיים לקח כחצי שנה והיום התהליך לוקח לכל היותר חודשיים.

 

מהי בעצם השתלת שיניים?

השתלות שיניים הן ניתוח לכל דבר, שנועד להחליף את השיניים הטבעיות בשיניים מלאכותיות, ממש כפי שיש פרוטזות לאיברים אחרים בגוף במידת הצורך.

השתלה אינה הדרך היחידה להחליף שיניים חסרות, אך השיטות האחרות הוכחו כפחות יעילות ואינן פועלות לאותו משך זמן כמו השתלת שיניים. הטיפול למעשה נועד להחליף את הצורך להשתמש בשיניים תותבות.

הטיפול מאפשר את שיקום הפה ונותנת מענה לכל המרכיבים הדרושים לתפקוד תקין של השן ושל המבנה הסטרוקטורלי התומך בו, מה שהופך את השתלת השיניים לדרך הטובה והיעילה ביותר לטווח הארוך. זהו תחום רחב מאוד ברפואת שיניים וניתן גם לסווג אותו בתוך תחום רפואת שיניים אסתטית.

 

מי צריך את זה ובאילו מקרים?

השתלת שיניים היא צורך הנובע בשל אובדן שיניים, המתרחש מסיבות שונות.

סיבות אלו עשויות להיות מחלות כמו עששת שיניים חריפה או מחלת חניכיים, תופעות כמו ריקבון השן או כשל במסלול השורש.

סיבות נוספות לאובדן שיניים עשויות להיות טראומה של הפה, שחיקה מואצת או שבירה ואף פגמים גנטיים ומום מולד.

אובדן שיניים, בין אם כתוצאה מעקירה ובין אם מנשירה של השיניים, עשוי לגרום לאי נעימות מתמשכת בדיבור ובאכילה ואף לחוסר נוחות לחייך. באופן כללי, מחסור בשיניים מביא להרגלי אכילה לא בריאים, מה שיכול ליצור בעיות ולגרום לתופעות לוואי בריאותיות.

בנוסף, קיימת סכנת פגיעה ממשית בשיניים בריאות, שכן מפאת המחסור בשיניים מופעלים לחצים עצומים על השיניים הנותרות בעת הלעיסה.

לאחר האבחנה והבדיקה הראשונית אצל הרופא המטפל, הערכת סיכויי ההצלחה הפרטניים והכנת תכנית טיפול אישית תופנו לבדיקה נוספת במסגרתה יתבצע צילום CT (טומוגרפיה ממוחשבת) לאזור הטיפול שיעזור בקביעת סוג השתל הנדרש.

 

השתלת שיניים – יתרונות המרכזיים

להשתלת שיניים 3 יתרונות מרכזיים:

#1 כמו שיניים טבעיות – לאחר הטיפול התחושה בפה היא ממש כמו עם שיניים טבעיות.

#2 אפשר לאכול הכל – לאחר סיום התהליך ניתן ללעוס ולאכול כל סוג של מזון, כולל מאכלים קשים.

#3 קבלת מראה אסתטי וחיזוק הביטחון העצמי – מעבר לפונקציונליות של הטיפול הוא גם תורם רבות לביטחון העצמי מעצם שיפור המראה אסתטי וקבלת חיוך מושלם.

 


    השוו הצעות מחיר ממרפאות השיניים המומלצות ביותר בישראל, ללא התחייבות וחסכו זמן וכסף!

    שם:
    יישוב מגורים:
    טלפון:
    הערות:

     

    השתלת שיניים אינפוגרפיקה יתרונות מרכזיים

    השתלת שיניים – יתרונות מרכזיים

     

    מהן ההכנות הנדרשות לקראת הניתוח?

    כפי שמסביר גם ד"ר חגי סולצקי מקופ"ח כללית, ראשית חשוב להבין כי מדובר בהליך מורכב עם רמת סיכון מסוימת וסיבוכים מסוימים שעלולים להתרחש במהלכו. החדרה של השתלים לרקמות החניכיים עלולה לעיתים להיות מלווה בסיבוכים כגון פגיעה בעצב, זיהומים בסביבת השתלים שהוחדרו ואף אי-קליטה של השתל ברקמות הפה.

    כדי להביא את הסיכוי לסיבוכים למינימום האפשרי חשוב לבחור ברופא מומחה ולא להתפשר על איכות החומרים. הרופא שנבחר יבחן לעומק את ההיסטוריה הרפואית שלכם כמטופלים ויוודא שאתם כשירים לעבור את הטיפול ושאינכם אלרגיים לתרופה כלשהי שעשויה להינתן לכם כחלק מהפרוצדורה.

    חלק מהרופאים ממליצים להתחיל ליטול אנטיביוטיקה זמן קצר לפני הניתוח ואף בסיומו.

    המטופל יישלח לצילומי רנטגן ו-CT בכדי שהרופא יוכל לקבל תמונה עדכנית ומלאה על מצב הפה והשיניים.

    הרופא המטפל יבחן את כמות העצם בפיו של המטופל בכדי לוודא שהיא מספיקה למספר השתלים הרצוי. במידה והכמות קטנה מדי על המטופל יהיה לעבור הליכים מקדימים נוספים כגון השתלת עצם ו/או הרמת סינוס.

    רופא השיניים יתכנן באופן מקיף ומקצועי את ההשתלה עצמה על פי מספר השתלים הנדרשים ויבצע בדיקות שיאפשרו לו לדמות את השיניים המלאכותיות שיושתלו לשיניים המקוריות בפיו של המטופל.

     

    כיצד מתבצע הניתוח?

    השתלת השיניים מתבצעת בכמה שלבים. ראשית, היא מתחילה בחשיפת העצם באזור הניתוח, כאשר טכניקת הביצוע משתנה בין מנתחים. הרוב המכריע של המשתילים ישתמש במתלה, כלומר ייצור חתך מסוים בחניכיים על מנת לגלות את העצם ואף לחשוף אותה במלואה.

    משתילים אחרים יעדיפו לחורר את החניכיים בהתאם לגודל השתל אותו יחדירו בעת השתלת השיניים. בשיטה זו אין שימוש במתלה אלא מדובר בחשיפת האזור בו מבצעים את השתלת השיניים בלבד. טכניקה זו קרויה חירור והיא שונה במהותה ממתלה.

    חשוב לציין כי בשתי השיטות ניתן לחתוך את החניכיים על ידי קרן לייזר. תהליך זה קרוי השתלת שיניים בלייזר וזאת למרות שלמעט החתך, יתר התהליך מתבצע ללא שימוש בקרן לייזר.

    השלב השני הוא קידוח, שמתבצע באזור בו יוחדר השתל בלבד, והוא מתבצע ע"י שימוש במקדחים. לרוב משתמשים במספר מקדחים, כל אחד בקוטר שונה, וזאת על מנת ליצור חור שמתאים בגודלו להחדרת השתל. לאחר מכן, השתל מוברג אל העצם, ונאטם באמצעות בורג ייעודי למטרה זו.

    בסיום הניתוח, הרופא סוגר באמצעות תפרים את האזור בו הושתלו השיניים. לאחר מכן, הוא מלביש כיפת מתכת מיוחדת שנועדה לאפשר ריפוי תקין של החניכיים. החלמה של החניכיים אורכת כעשרה ימים, אחריהם מתחיל תהליך השיקום, הכולל הדבקה של כתרים ומבנים נוספים.

     

    השלב הראשון – בדיקות מקדימות

    על בדיקות אלה להיות בהתאם לאופי ולמורכבות הניתוח שעושים. הבדיקות המתבצעות הן בדיקה קלינית לחלל הפה, בדיקה רדיולוגית למסב חד השורש של השן, CT, תצלום פנורמי ולקיחת דגם של מחקר הפה. לעיתים רחוקות נלקחות גם דגימות דם.

    לאחר שעוברים את הבדיקות המתאימות לטיפול הרצוי ומוודאים שישנו הפרופיל הרפואי המתאים, עוברים לבחור באילו שתלים נשתמש מבחינת סוג ומידה, בכמה נשתמש ואיפה בדיוק הם ימוקמו בתוך הפה.

     

    השלב השני – השתלת עצם

    לפעמים המטופל סובל ממחסור בעצם או אובדן עצם משלל סיבות: אבצס, פיסטולה, מחלות בחניכיים, שברים, עקירת שיניים או אפילו שימוש ממושך בשיניים תותבות שגורמות לשחיקה של העצם.

    לכן במידת הצורך מבצעים ניתוח להשתלת עצם. במקרים מסוימים הניתוח יתרחש מספר חודשים לפני הברגת השתלים עצמם. ההפרש בזמן חיוני לצורך האיחוי עם העצם בגוף והתהוות בסיס טוב לשתלים.

    במקרים אחרים יבוצע חידוש עצם סמוך יותר להנחת השתלים. מקור העצם יכול להיות מגוף המטופל, מבעל חיים או מחומרים סינטטיים.

     

    בסרטון: תהליך הרכבת שתל דנטלי – מתוך ערוץ היוטיוב של האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים:

     

    השלב השלישי – שלב ההמתנה לשתלים

    יש שני סוגים של זמני המתנה כאשר משתילים את השתל הדנטלי. זמן ההמתנה הנפוץ יותר הוא בין חודשיים לחצי שנה. בזמן הזה העצם מתאחה כהלכה ומספקת בסיס טוב יותר לשתלים.

    במקרה זה המטופל צריך להרכיב שיניים תותבות עד שייכנס לניתוח הוספת השתלים. סוג זה מעורר קושי בתפקוד של המטופל ופוגע במראה החיצוני למשך כל תקופת ההמתנה.

    הסוג השני הוא העמסה מידית. בהעמסה מידית מעמיסים את השתלים על העצם מידר לאחר השתלת העצם.

    כל התהליך נעשה באופן רצוף ובאותה פגישת טיפול, כשעל השתלים כבר מרכיבים גם את הכתרים. היתרון הוא שאין צורך בתקופת המתנה ארוכה, והמטופל כבר מקבל תוצאות נוחות ואסתטיות. החיסרון הוא לקיחת סיכון מסוים שהעצם לא תתאחה כראוי.

    שתל דנטלי מושתל בהברגה

    שתלים בפה

     

    כמה זמן לוקח לשתלים להיקלט?

    השיניים המושתלות לא נראות שונה מיתר השיניים במבנה, והן מחוברות אל העצם באותו המיקום בו היו ממקומות השיניים הקודמות.

    למעשה, קליטת השתלים מהווה התמזגות של השתלים עם העצם, והשתרשות עוגן השתל בעצם הלחי. השתלת שיניים מוצלחת היא כזו שבו "השורשים" של השתל התאחו עם העצמות.

    איחוי שכזה נמשך בין שלושה לשישה חודשים, עם תלות במיקום ההשתלה. שתלים בלסת העליונה לוקחים פחות זמן בעוד בלסת התחתונה לוקח יותר זמן להיקלט לאחר ביצוע ההשתלה עד שנעגן בעצם הלחי ומתאחה לחלוטין.

    לאחר האיחוי, יש להשלים את התהליך ע"י התקנת הפרוטזה המלאכותית והיא כתר השן.

    כמו כן, ייתכן שיתברר בשלב זה כי השתלת השן נכשלה. זאת במידה ושורש השתל לא יתאחה עם עצם הלחי כראוי, מה שידרוש כמובן השתלה מחדש של השיניים.

     

    מהם אחוזי ההצלחה של ניתוח זה?

    מדובר באחד ההליכים עם אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר בתחום רפואת השיניים. עם זאת, אין וודאות מוחלטת להצלחת התהליך.

    על פי הנתונים, אחוזי ההצלחה להשתלה בלחי העליונה עומדים על 90%, בעוד בלחי התחתונה הם עומדים על 95%. הסיבה להבדלים באחוזים אלו היא שצפיפות העצם בלחי התחתונה היא נמוכה יותר מאשר בלחי העליונה, מה שמקשה מעט על  איחוי השן המושתלת עם העצם באזור זה.

    בנוסף להבדלים בין הלחי העליונה והלחי התחתונה, יש חשיבות גם אם מדובר בחלק הקדמי או האחורי של הפה. בחלוקה זו, החלק האחורי התחתון של הפה הוא בעל אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר כשמדובר בהשתלת שיניים.

    למרות שמדובר באחוזים בודדים, אי הצלחת הטיפול היא גם תרחיש אפשרי הנובע מכמה סיבות. הסיבה העיקרית והנפוצה היא איחוי שלא כהלכה עם העצם, במידה והשתל מוקם בצורה או במקום לא נכון בעצם הלחי ועל כן לא השתרש כראוי.

    בנוסף, שתלים דנטליים עשויים להישבר או אחיזתם בעצם עשויה להתרופף ממש בדומה לשן רגילה.

    כמו כן, על מנת להעלות את הסיכויים להצלחת ההשתלה, לאנשים שהינם מעשנים קבועים מומלץ לחדול לחלוטין מעישון. מכיוון שעישון מגביר את רמת הסיכון לכשל בהשתלה, מומלץ להימנע ממנו במהלך הטיפול ובעיקר אחריו, במיוחד נוכח עלות הטיפול שהינה גבוהה במיוחד.

    יש לציין כי השיניים המושתלות לא נחשפות לחורים ואינן ניתנות לביקוע כמו שיניים טבעיות. עם זאת, חשוב מאוד לשמור על היגיינת הפה והשיניים לאחר ההשתלה, שכן היגיינה נמוכה עלולה לגרום לדלקת חניכיים הן מסביב לשתלים והן סביב השיניים הטבעיות.

     

    שיטות להשתלת שיניים

    השיטה הקלאסית – השיטה הדו שלבית: השיטה הדו שלבית עובדת בשני שלבים שבכל אחד מהם מבצעים את הפרוצדורות שבסופן יושלם תהליך השתלת השיניים.

    בשלב הראשון משתילים אל תוך העצם את השתלים הדנטליים, ובשלב השני מבריגים עליהם את כתר השן המלאכותית, שהיא בעלת בסיס ממתכת או מקרמיקה כמו כתר זירקוניה. הכתרים עצמם יכולים להיות ממתכת בציפוי חרסינה (פורצלן) או מ-100% חרסינה שהיא יפה יותר ואסתטית יותר לעין.

     

    להלן סרטון המדגים השתלת שיניים בשיטה הדו-שלבית:

     

    צורת עבודה זו מתאימה כשרוצים להשתיל רק כמה שיניים או גשר. במידה ומעוניינים להחליף את כל השיניים בשיניים מושתלות יהיה צורך להשתמש בכתרים העשויים ממתכת מצופה פורצלן או מקרמיקה בחלקם העליון. כתרים אלו מוברגים לשתלים.

    לפעמים משתמשים בכתרים שיש להם סגר נעילה, ואז הכתר מתחלק לשני חלקים: חלק אחד כולל סגר המוברג על השתל הדנטלי, והחלק השני הוא קשת של שיניים מלאכותיות. תהליך הטיפול של החלפת כל הפה בשלמותו עשוי להימשך בין שלושה חודשים לשנה וחצי.

    השתלות שיניים מדריך

    השתלת שיניים בלסת עליונה

     

    שיטת ההעמסה המידית: בשיטה זו משתילים את השתלים הדנטליים ואת הכתר באותה פגישת טיפול או בפרק זמן שאינו עולה על עשרים וארבע שעות בין ההשתלה להרכבת הכתרים.

    זוהי שיטה שחוסכת הרכבה של שיניים תותבות באופן זמני, חוסכת את אי הנוחות וחוסר האסתטיקה וכן עוזרת בתפקוד הכללי של המטופל ועוזרת להחלמה מהירה של אזור ההשתלה.

    עם זאת, לעיתים נותנים למטופל להרכיב שיניים תותבות שנראות אסתטיות ואז כעבור כשלושה חודשים של שיקום הוא עובר להרכיב תותבת קבועה שלא ניתנת להסרה. תותבת זו מעוצבת באופן מקצועי ביותר.

    היתרון בהעמסה מידית הוא שהשתלים מחזיקים מעמד ויש סיכון נמוך לסיבוכים ותופעות לוואי בהשוואה לשתלים המסורתיים, וכן הם תורמים לבריאות החניכיים ומעודדים את תהליך האיחוי של העצם והשתל.

     

    השתלה בשיטת All-On-4: בשנים האחרונות החלה הולכת וגוברת המודעות לחשיבותן של שיניים יפות ולרמה גבוהה של בריאות הפה.

    כמו כן, החשיבות של שיניים בריאות עבור פעולות יומיומיות כמו אכילה, דיבור, חיוך וכן הלאה. עם זאת, טיפולי יישור השיניים המסורתיים כללו הרבה אי נוחות ואי נעימות, הרכבת גשר או פלטת תותבות שהמראה שלה מאוד לא אסתטי ובנוסף מקשה על פעולת הלעיסה ולעיתים אף על הדיבור.

    שיטת All-On-4 חוסכת זמן המתנה בין השלבים השונים. היא מצריכה בדיקות מקדימות כמו CT שבאמצעות הפיתוחים הטכנולוגיים הקיימים מאפשרת לגלות את המבנה המדויק של הפה של המטופל. כמו כן, בטכנולוגיה זו ניתן לשרטט באופן וירטואלי היכן ימוקמו השתלים בצורה מדויקת מאוד.

    בנוסף, קיימת אפשרות לעבור סיור וירטואלי על ידי תוכנה בשם CAD-CAM שבאמצעותה הנתונים חשופים למטופל ולצוות המטפל.

    תוכנה זו טומנת בחובה יתרונות רבים ובעיקר העובדה כי היא ממזערת את רוב הפרוצדורות הפולשניות, אבל גם כי היא תורמת להפיכת תהליך ההשתלה לבטוח יותר, מדויק, ידוע מראש ומהיר הרבה יותר מהאלטרנטיבות.

     

    שיטות להשתלת שיניים תוך יום אחד

    עבור אנשים שזקוקים להשתלה מהירה או דחופה, קיימת השתלת שיניים שנעשית ביום אחד. כאשר כאשר מטופל נתקל באובדן שן או כמה שיניים, ההשפעה העיקרית מלבד הכאב היא תחושות הבושה וחוסר האסתטיות שפוגעות גם בביטחון העצמי ובמצב הרוח של המטופל. הוא עשוי לרצות להתבודד בביתו ואף לפתח בעיות פסיכולוגיות או פסיכיאטריות.

    כמו כן, אובדן של שן גורם לבעיות בתפקוד היומיומי בפעולות הפשוטות ביותר כגון אכילה, דיבור וחיוך. בגלל שהתעורר צורך זה, רופאי שיניים רבים מתמחים בהשתלות מהירות של שיניים שנשלמות תוך יום אחד בלבד, ובשנים האחרונות יותר ויותר מטופלים מעוניינים בהשתלה כזו.

    זוהי שיטה המתאימה ביותר למי שאיבד שן אחת ומחפש פתרון מהיר ויעיל. הוא יכול להיכנס למרפאה ובאותו היום לצאת עם שיניים חדשות וחיוך מושלם ואסתטי.

    השיטה דורשת קודם כל פגישת התייעצות, בה יחליטו הרופא והמטופל על תכנית העבודה, יבוצעו בדיקות שונות וייקבע תאריך הפגישה הבאה שבה יתחיל ויושלם הטיפול. ביום הטיפול תהיה הפסקה שלוקחת בין שעה לשעתיים ולאחר מכן הטיפול מסתיים.

    ההחלמה מטיפול זה נמשכת כמה ימים בלבד, שזהו זמן קצר מאוד בהשוואה לטיפולים אחרים של השתלות שיניים, ותפקוד המטופל עם השיניים המלאכותיות הוא זהה לחלוטין למה שהיה לו עם שיניו הטבעיות.

    מבחינת מראה, הכתרים נראים בדיוק כמו שיניים אמתיות, ומבחינת לעיסה ואכילה, המטופל יחזור לבצע פעולות אלו כרגיל ללא תחושה שדבר מה השתנה. בשיטת ההשתלה ביום אחד מונעים מהמטופל לחוות דלקות חניכיים או בעיות אחרות בחניכיים, מה שמתרחש לעיתים בסוגים אחרים של השתלות שיניים.

     

    השתלות-שיניים

    השתלות שיניים

     

    סיבוכים אפשריים של הניתוח

    נחלק את הסיבוכים האפשריים לשניים: סיבוכים כלליים (שעשויים להיווצר בניתוח מכל סוג שהוא) וסיבוכים ייחודיים לניתוח השתלת שיניים.

    כלליים:

    * זיהום – בין אם זיהום מקומי באזור ההשתלה או זיהום חמור יותר שהתפשט דרך מחזור הדם. במקרה כזה לרוב תידרש הסרה של השתל.

    * דימומים – בעקבות פגיעה בכלי דם וברקמות באזור ההשתלה עלולים להיווצר דימומים לאחר הניתוח. הפתרון במקרים כאלה הוא ביצוע ניקוז ע"י הרופא המטפל.

    סיכונים ייחודיים להשתלות שיניים:

    * פגיעה עצבית: ברוב המקרים תחלוף מעצמה. עשויה לגרום לתחושת נמול בפה ולאיבוד זמני של חוש הטעם. 

    זיהום באזור הסינוס – נדיר.

     

    שיטת השתלה ללא הליך כירורגי

    ברוב סוגי השתלות השיניים תהליך הטיפול כולל יצירת חתכים בחניכיים. באמצעות החתכים חושפים את העצם ועליה מציבים את השתלים הדנטליים. לאחר מכן תופרים בחזרה את החתכים בחניכיים.

    ישנם גם מצבים בהם ניתן לדלג על שלב הרמת החניכיים ולעשות השתלת שיניים ללא ניתוח. בהשתלה כזו מבצעים צילום CT תלת-ממדי ובעזרתו עושים את הפרוצדורה.

    בזכות פיתוחים טכנולוגיים מתוחכמים שנעשו בשנים האחרונות, ניתן כיום להשתיל שיניים גם מבלי לחתוך בבשר החניכיים. באמצעות טכנולוגיה זו, ניתן להשלים בבת אחת את הכנסת השתלים לתוך העצם ללא צורך בחתכים ותפרים וללא דימומים או נפיחויות ומיד אחר כך לחזור לשגרה מהר מאוד.

    בשיטה זו עושים שימוש בסורק מיוחד המאפשר להרכיב את השתלים באמצעות הדמיה. כלומר, המחשב מייצר תבנית מדויקת של שיני המטופל ובעזרתה מציבים את השתלים בזווית הנכונה מבלי לעשות חתכים בחניכיים. המחשב עושה זאת בצורה מדויקת להפליא, ולאחר הכנסת השתלים ניתן תוך שעה להכין את התותבת עם השיניים החדשות.

    לאחר פעולת המחשב, לוקחים את התבניות שהוא יצר ואותן מרכיבים על החניכיים. במקומות המתאימים, עושים קידוח דרך החניכיים ישר לעצם ולתוכה נכנסים השתלים הדנטליים. כשכל השתלים הגיעו למקומם, מורידים את התבנית ומבריגים את הכתרים הסופיים.

    על מנת להשתמש בשיטה זו יש לבחור ברופא המקצועי ביותר ובעל הניסיון וההשכלה שידע להבחין מתי נכון לבחור דווקא בשיטת פעולה זו. יתרונה הבולט ביותר הוא שההחלמה מהירה מאוד, המטופל לא מרגיש אי נוחות והאזור ברוב המקרים לא מתנפח או מזדהם.

    לעיתים רחוקות הרופא בכל זאת יבצע חתכים בחניכיים במידת הצורך אם יש לבדוק את העצם, אך חתך זה יבטיח את הישרדותם של השתלים ואת הצלחת הטיפול.

     

    סוגים שונים של שיקום שיניים

    למטופלים שונים יש צרכים שונים ובהתאם קיימים סוגי שיקום שונים המותאמים למצבם של כל מטופל ומטופל. למשל, אם חסרה רק שן אחת אז מחדירים את השתל ועליו מרכיבים את כתר השן. כאשר מדובר בכמה שיניים ישנה האפשרות להשתיל גשר של כמה שיניים.

    במקרים של אובדן כלל השיניים בפה יש גשר היברידי שאחריו מרכיבים שתלים אחרים על גבי הלסת, כך שתיווצר קשת של שתלים עליהם מבריגים את הכתרים המלאכותיים. בין הקשת לבין החניכיים נשאר מרחק מינימלי המאפשר שמירה על היגיינת פה גבוהה. הקשת היא תותבת קבועה שרק רופא שיניים יכול להסיר. החיסרון שלה הוא שהיא אינה אסתטית.

    יתר על כן, יש סוג של תותבות בעלות סוגרי נעילה בצורת כדור. הסוגרים מתחלקים לשני סוגים: זכר ונקבה. את הזכרים מניחים על השתלים עצמם, והנקבות הן החלקים המתאימים להם על קשת של תותבות שאותה מבריגים על השתלים, כך שהזכרים מתאימים לנקבות. אפשר להסיר את התותבות אך הפעולה מומלצת לצורכי היגיינה בלבד.

     

    הדרך האידאלית להחזיר את הביטחון העצמי

    אין זה סוד כי הביטחון העצמי מתערער כאשר ישנם שיניים תותבות, הצורך להתעסק בהם לעיתים תכופות גורם לכך שבלתי אפשרי שלא ישימו לב אליהן. באמצעות טיפול השתלת שיניים, תוכלו להחזיר לעצמכם את החיוך הכובש ואת כל הביטחון העצמי שירד לכם בעקבות השימוש בשיניים תותבות או שיניי פלסטיק מודבקות.

    השירות שלנו יסייע לכם למצוא, את המרפאות הטובות ביותר, אשר יספקו לכם מענה לכל השאלות שלכם. טיפול השתלות השיניים אינו ארוך במיוחד, אך עם אחוזי הצלחה של למעלה מ-90% הוא ללא ספק הדרך הטובה שלכם כיום למלא את החלל החסר בפה שלכם.

     

    החלמה והיום שאחרי

    הליכים כירורגיים עשויים להיות לעיתים חוויה לא נעימה, ובסופם ניתן אפילו לסבול מכאבים ואי נוחות במשך תקופת זמן משתנה של החלמה.

    כיום, בזכות התקדמות הרפואה, ניתן להגיד כי ההליך של השתלות שיניים הינו הליך כירורגי, אשר במידה ומתבצע אצל רופא מיומן ההחלמה ממנו לא צפויה להתארך יותר ממספר ימים בודדים.

    משך ההחלמה משתנה בין מטופל למטופל, אך בסופו של דבר מדובר בהליך כירורגי די נפוץ. כמו כן, בימים הראשונים לאחר הטיפול יהיה קשה לאכול בצורה תקינה ויש צורך להימנע מאכילת מזון קשה ומפעילות גופנית מאומצת, אך גם פה מדובר הדבר צפוי להימשך מספר ימים בלבד מסיום הטיפול.

    רוב המושתלים מספרים על חזרה מהירה יחסית לשגרת חייהם תוך מספר ימים בודדים.

    מעבר למדריך מקיף בנושא החלמה מניתוחי השתלות שיניים

     

    הוראות למטופל לאחר הניתוח:

    * יש להימנע מאכילה או שתייה כ-2 שעות מרגע סיום הניתוח.

    * להימנע מאכילה של מאכלים קשים בימים הראשונים שלאחר הניתוח.

    * להימנע מפעילות גופנית מאומצת

    * להקפיד על היגיינת הפה

    * להגיע לרופא המטפל לביקורת בהתאם להוראותיו

    * במקרים חריגים של חום גבוה, הפרשות יוצאות דופן, הופעה של דם באזור הטיפול או כאבים בלתי נסבלים יש ליצור קשר עם הרופא המטפל בהקדם האפשרי.

     

    איך שומרים על התוצאה?

    לשמירה מיטבית על תוצאות הטיפול ועל השיניים החדשות שהושתלו לשנים רבות קדימה מומלץ להקפיד על ניקוי הפה והשיניים על ידי צחצוח (עדיף עם מברשת רכה), חוט דנטלי ונוספים.

    כאמור, יש להקפיד לאכול מאכלים רכים בימים הראשונים לאחר הניתוח.

     

    החשיבות של הרופא המטפל והבחירה בו

    בחירת הרופאה והמרפאה שבה תערכו את הטיפול היא ללא ספק אחד המרכיבים המרכזיים להצלחת הטיפול. מרפאות אשר מחזיקות צוות רופאים מנוסה יביאו באופן טבעי גם להצלחת הטיפול ולטיפול מקצועי ומקיף.

    ברוב המקרים תדרשו לשלם קצת יותר במרפאות המובילות, מאשר במרפאות פחות מנוסות. הדרישה היא טבעית ומובנת – ואכן, ברוב המקרים משתלם לשלם קצת יותר על מנת ליהנות מטיפול איכותי ומהיר על ידי רופאים שערכו עד כה אלפי השתלות שיניים מכל הסוגים.

    אנו נוכל לסייע לכם בבחירת המרפאה המושלמת, אשר תתאים לכל הקריטריונים שלכם. תזכרו כי אסור לקחת סיכון בכל הקשור אל השתלת שיניים, אם הטיפול לא מצליח – יהיה עליכם לשלם שוב על טיפול חדש. לא רק שהפסדתם את הכסף של הטיפול, אלא יהיה עליכם להתמודד שוב עם הטיפול וההחלמה ממנו.

     

    השתלות שיניים

     

    מקורות לקריאה נוספת:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Dental_implant

    https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/dental-implant-surgery/about/pac-20384622

    מדריכים רלוונטיים שכדאי לקרוא

    Latest posts by מערכת DentalGuide (see all)